Održana 3. radionica za mentore stručne prakse izvan visokog učilišta

Radionica za mentore stručne prakse izvan visokog učilišta održana je 24. veljače 2023. godine od 9:00 – 12:00 sati. Na radionici je bilo prisutno sveukupno 24 osobe.  Radionica se održala na Geotehničkom fakultetu u informatičkoj predavaonici. Radionicu je vodila Zelena energetska zadruga (ZEZ) uz podršku ostalih projektnih partnera. Osim mentora stručne prakse na radionici su sudjelovale i dvije studentice koje su pričale o svom iskustvu na stručnoj praksi provedene na GFV-u.

Cilj radionice bio je upoznati mentore izvan visokog učilišta sa sustavom stručne prakse na Geotehničkom fakultetu i osposobiti ih za praćenje, vrednovanje i ocjenjivanje studenata koje mentoriraju. Dodatni cilj radionice je upoznavanje mentora s načinom primjene iskustvenih tehnika i metoda rada te razvoj njihovih komunikacijskih vještina i tehnika kako bi suradnja između mentora i praktikanata bila što uspješnija.

Također, na radionici mentorima stručne prakse Doc.dr.sc. Jelena Loborec predstavila je GOSSIP platformu i njezin model rada. Sudionici mentorske radionice koristili su računala nabavljena u okviru ESF projekta, kako bi na stvarnom primjeru mogli samostalno koristiti online sustav za provođenje stručne prakse.