Održan 4. dan i večer karijera u inženjerstvu okoliša

08. i 09. prosinca na Geotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održan je dvodnevni događaj, koji je uživo i putem online platforme Zoom okupio 170 sudionika. U sklopu Dana karijera studentima su se predstavile renomirane tvrtke koje djeluju u području inženjerstva okoliša te su studentima pružene informacije “iz prve ruke” o mogućnostima obavljanja stručne prakse tijekom njihovog studija, ali i kasnijeg zapošljavanja.

U petak, 09.12.2022. studentima su se predstavili završeni studenti koji su prepričali svoja iskustva na tržištu rada. Kao dio aktivnosti Dana karijera održana je i radionica karijernog savjetovanja putem koje su studentima predstavljeni načini traženja posla, izrade životopisa i molbi te kako se pripremiti za intervju kod poslodavca. Također, drugi dan 4. dana karijera studentima su predstavljene i udruge: Udruga diplomanata Geotehničkog fakulteta (AMAC-GFV), Hrvatsko društvo za inženjerstvo okoliša (HDIO) i Hrvatsko društvo inženjera geotehnike (HDIG).

Ove godine osim Dana karijera održana je i Večer karijera, 08. prosinca 2022. Večer karijera okupila je stotinjak završenih studenata iz gotovo svih generacija diplomanata – od geotehničara koji su fakultet upisali davne 1985. pa skroz do najmlađih inženjera koji su ove godine završili preddiplomski studij Inženjerstva okoliša na Geotehničkom fakultetu. Svi prisutni oduševili su se ovim događanjem jer su imali priliku družiti se s kolegama koje nisu dugo vidjeli, prisjetiti se studentskih dana i dogodovština, razmijeniti informacije i stečena iskustva.